G-J3L6CB8KQT

Ko će gde, dogodine?

Comments · 343 Views

Nakon što je Valentino Rossi potvrdio da će dogodine voziti u Petronas Yamahi, donosimo vam listu svih popunjenih sedišta u 2021. godini.

Nakon što je Valentino Rossi potvrdio da će dogodine voziti u Petronas Yamahi, donosimo vam listu svih popunjenih sedišta u 2021. godini.

Yamaha je popunila sva sedišta, tako što su Rossi i Quartararo zamenili pozicije, pa vremešni Italijan prelazi u privatni tim, dok će mesto u fabričkoj ekipi pripasti mlađanom Francuzu.

Aleix Espargaro još uvek očekuje ko će mu biti klupski kolega u Apriliji, što će u ogromnoj meri zavisiti od ishoda žalbe Andree Iannonea na zabranu učešća na trkama 18 meseci zbog nedozvoljenih supstanci u krvi koje mu je pronašla antidoping komisija.

Zvanično, samo Jack Miller koji iz Pramaca prelzi u fabrički Ducati tim, ima 100% potvrđeno mesto za 2021. godinu, ali poznato je i da će Johan Zarco i Francesco Bagnaia ostati na fabričkim Ducati prototipima, samo je još upitno ko će u Pramac, a ko u zvanični tim. Moto2 zvezde Jorge Martin i Enea Bastianini takođe će braniti boje Ducatia, na Pramacu i Avintiji.

Tito Rabat još uvek ima važeći ugovor sa Avintiom, ali kako njegovi rezultati nisu ni približni Zarcovim, pominje se da bi na njegovo mesto mogao doći Luca Marini.

U KTMu su stvari jasne, Oliveira prelazi u fabrički tim na Espargarovo mesto, dok će Petrucci deliti boks sa Lecuonom. Suzuki još ove godine ništa neće menjati.

Dva čoveka koji su do sada pobeđivali u najjačoj klasi, a još uvek nemaju angažman su Andrea Dovizioso i Cal Crutchlow. Dovi je objavio da napušta Ducati, a Crutchlowu je saopšteno da će ga odmeniti mlađi Marquez. Doduše, LCR nije produžio ugovor sa Nakagamijem i dalje, ali se to za sada ne dovodi u pitanje. Jedina šansa za obojicu je Iannoneovo mesto u Apriliji.

Kompletan raspored timova nalazi se u nastavku:

Repsol Honda:
Marc Marquez (2024)
Pol Espargaro (2022)

Monster Yamaha:
Maverick Vinales (2022)
Fabio Quartararo (2022)

Ducati Team:
Jack Miller (2021)
???? (Francesco Bagnaia ili Johann Zarco)

Suzuki:
Alex Rins (2022)
Joan Mir (2022)

Red Bull KTM:
Miguel Oliveira (2021)
Brad Binder (2021)

Aprilia Gresini:
Aleix Espargaro (2022)
????

Petronas Yamaha Sepang Team:
Franco Morbidelli (2022)
Valentino Rossi (2021)

Tech3 KTM:
Danilo Petrucci (2021)
Iker Lecuona (2021)

LCR Honda:
Alex Marquez (2022)
Takaaki Nakagami (2020)

Pramac Ducati:
????
????

Avintia Racing
Tito Rabat (2021)
????

Read more
Comments